Vraag & Antwoord

Kan ik een proefles volgen?

Ja, je kunt een proefles volgen voor zang, gitaar, drums of piano. De proefles duurt 45 minuten en is bedoeld om kennis te maken met het instrument en de muzieklesgever. Het volgen van een proefles is geheel vrijblijvend.

Vanaf welke leeftijd kan er les worden genomen bij StudentSound?

Vanaf 6 jaar oud. Er zit geen maximum leeftijd aan het nemen van les bij StudentSound.

Hoelang duurt het voordat ik muziekles krijg en is er een wachtlijst?

Wij kunnen geen indicatie geven van de wachttijd, dit komt doordat wij geografisch en op basis van het gekozen instrument koppelen. Dit betekent dat er niet altijd direct een koppeling met een lesgever in de buurt kan worden gemaakt. Wij doen ons best om elke leerling te koppelen.

Hoelang duurt een les?

Zowel een priveles als een duoles duurt 45 minuten.

Hoelang is mijn lespakket geldig?

Het lespakket is 365 dagen na aanschaf geldig.

Wat gebeurt er als de les niet door kan gaan?

Het is niet erg als de les een keer niet door kan gaan, de les kan de week erop gewoon weer worden ingehaald. Communiceer dit wel tijdig met de lesgever.

Ik ben (nog) niet in het bezit van het instrument, kan ik het bij jullie huren?

Helaas verhuren wij nog geen instrumenten, in een aantal gevallen kan de docent(e) de eerste lessen voorzien in het instrument (zoals bij gitaar), maar er wordt wel verwacht dat de leerling zelf in het bezit is van het instrument.

Hoe werkt het volgen van duoles?

Wij bieden zowel privéles als duolessen. De lestijd bedraagt 45 minuten, wanneer het niveauverschil tussen de twee leerlingen groot is, adviseren wij veelal om de les op te delen. Het is ook mogelijk om tegelijkertijd pianoles te volgen, dit gebeurt vaak als het niveauverschil klein is. Het hangt ook af van de concentratie en spanningsboog van leerlingen, zo is voor wat jongere leerlingen 45 minuten lestijd vaak meer dan genoeg. Wanneer u de voorkeur geeft aan een langere lestijd kunt u kiezen voor twee aparte privelessen van 45 minuten, deze kunnen na elkaar worden gepland.

Hoe waarborgen jullie de kwaliteit van de docenten?

Onze studenten hebben minimaal 5 jaar relevante ervaring in het bespelen van het instrument en volgen daarbij vaak een muziek gerelateerde opleiding.

Word ik geacht het lesboek aan te schaffen?

Het is niet verplicht om het lesboek aan te schaffen, maar zeker voor beginners is het wel aan te raden. Zo kan er ook zonder de lesgever geoefend worden. U kunt er dus voor kiezen om het lesboek aan te schaffen, deze kunt u online vinden of in een muziekwinkel.

Geven jullie alleen les aan beginners, of kan ik me ook aanmelden als ik al ervaring heb?

Wij geven iedereen les, ongeacht of je al ervaring hebt of beginnend bent. Wij zullen hier rekening mee houden bij het maken van de koppeling van leerling en docent(e).

Lopen de lessen door in de (school)vakanties?

U kunt de lesdata en tijd flexibel inplannen met de docent(e), dit betekent dat u ervoor kunt kiezen om de lessen door te laten lopen in de (school)vakanties. Het is dus ook mogelijk om de lessen in de (school)vakantie stil te leggen.

Neem contact met ons op

Heeft u een andere vraag? Dan kunt u contact met ons opnemen door ons een bericht te sturen via onderstaand formulier. Ook kunt u mailen naar: info@studentsound.nl