Ga naar hoofdinhoud
De kosten voor een proefles bedragen voor een privéles €20,- en voor een duoles €25,- (< 21 jaar).

StudentSound geeft iedereen muziekles, ongeacht of je al ervaring hebt of beginnend bent. Wij zullen hier rekening mee houden bij het maken van de koppeling tussen leerling en muziekdocent.

Zowel een privéles als een duoles duurt 45 minuten. Wij bieden geen lessen aan van bijv. 20 of 30 minuten.

De muzieklessen zijn in dag en tijd flexibel in te plannen bij de muziekdocent. Dit betekent dat de lessen door kunnen gaan in de (school)vakanties als jullie allebei kunnen.

Wij bieden zowel privélessen als duolessen aan. De lestijd bedraagt 45 minuten voor beide typen lessen.

Wanneer het niveauverschil tussen de twee leerlingen groot is, adviseren wij veelal om voor beide leerlingen een privéles te boeken. Het is ook mogelijk om tegelijkertijd muziekles te volgen in onze duolessen. Dit gebeurt vaak als het niveauverschil klein is. Het hangt ook af van de concentratie en spanningsboog van leerlingen. Zo is voor wat jongere leerlingen 45 minuten lestijd vaak meer dan genoeg. Wanneer je de voorkeur geeft aan een langere lestijd kun je kiezen voor twee aparte privélessen van 45 minuten. Deze kunnen na elkaar worden gepland.

Het lespakket is 365 dagen na aanschaf geldig.

Het is niet verplicht om het muzieklesboek aan te schaffen, maar zeker voor beginners is het wel aan te raden. Zo kan er ook zonder de muziekdocent geoefend worden. Wil je wel een muzieklesboek aanschaffen? Deze zijn online te vinden of in een lokale muziekwinkel.

In geval van ziekte of een andere reden waarom een muziekles onverhoopt niet door kan gaan, dient de leerling zich 48 uur voor aanvang van de muziekles af te melden bij de muziekdocent via Mijn StudentSound. De muziekdocent zal dan een vervangende muziekles inplannen.

Wordt de muziekles binnen de 48 uur voor aanvang van de muziekles geannuleerd dan zal deze muziekles in mindering worden gebracht op het saldo van het lespakket.

Helaas verhuren wij geen muziekinstrumenten. In sommige gevallen kan de muziekdocent de eerste lessen voorzien in het instrument (zoals bij gitaar), maar er wordt in principe verwacht dat de leerling zelf in het bezit is van het muziekinstrument.

Onderwijs in muziek aan personen jonger dan 21 jaar is wettelijk vrijgesteld van 21% btw. Wij kunnen de lestarieven >21 jaar dus niet vrijstellen van btw, omdat dit wettelijk geregeld is. Als peildatum geldt de leeftijd van de leerling op het moment waarop de muziekles begint. Als de leerling in de loop van een lespakket 21 jaar wordt, loopt de vrijstelling door. Bij het aanschaffen van een nieuw lespakket zal dan wel btw in rekening worden gebracht.

Onze muziekdocenten hebben minimaal 5 jaar relevante ervaring in het bespelen van een muziekinstrument. Vaak volgen zij daarbij een muziekgerelateerde opleiding of spelen al meerdere jaren in een muziekband.

De aanschaf en een proefles of een lespakket kan binnen 14 dagen na bevestiging van de aanschaf geannuleerd worden onder de volgende specifieke voorwaarden;

  1. De aanschaf betreft een dienst en zodra de dienst aanvangt, dat wil zeggen zodra de muziekdocent op locatie verschijnt voor de les, vervalt de mogelijkheid tot herroeping.
  2. Wel is het mogelijk om een aangeschaft lespakket binnen 14 dagen na bevestiging te annuleren onder aftrek van de reeds gegeven lessen.
  3. De mogelijkheid tot herroeping is slechts mogelijk bij aanvang van de (proef)les(sen) met een nieuwe muziekdocent en niet bij herhaling of verlenging van een nieuw lespakket bij dezelfde muziekdocent.
  4. Een formulier voor herroeping is te downloaden binnen het eigen account en/of wordt op verzoek naar je gemaild. Neem contact op met support@studentsound.nl

Het aanschaffen van (proef)lessen is pas mogelijk nadat je een account hebt binnen Mijn StudentSound. Pas nadat het persoonlijke account is geaccordeerd door StudentSound en pas nadat StudentSound heeft aangegeven dat er een docent beschikbaar is voor de gevraagde lessen, kan een proefles of een pakket worden aangeschaft. De aanschaf wordt altijd door ons bevestigd en het moment van bevestiging verplicht je ook tot betaling van de gekozen proefles of lespakketten.

Back To Top